Over ons

life

 

Dr. Falk Pharma is een onafhankelijk familiebedrijf gevestigd in Freiburg im Breisgau, Duitsland. 

Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van geneesmiddelen voor darm- en leverziekten. Alle geneesmiddelen van Dr. Falk Pharma zijn op recept verkrijgbaar en worden inmiddels in 65 landen ter wereld verkocht. 

Onderzoek en ontwikkeling wordt uitgevoerd op het hoofdkantoor. Lees meer >>

In de Benelux wordt Dr. Falk Pharma vertegenwoordigd door een eigen dochteronderneming Dr. Falk Pharma Benelux B.V. waar dit filiaal verantwoordelijk is voor de verkoop en distributie van de producten.

Dankzij onze focus op darm- en leveraandoeningen kunnen wij de juiste samenwerkingen aan gaan. Zo werken wij nauw samen met de Crohn en Colitis ulcerosa vereniging en verschillende academische centra om u, voor nu en in de toekomst de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Research & Development

r&d

Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicatie om de kwaliteit van leven van patiënten met darm- en leverziekten te verhogen vinden wij van groot belang. Lees hier meer over onze visie en onderzoeken >>

Overig

Transparantieregister

De Stichting Transparantieregister Zorg is in 2012 op initiatief van de Stichting Code Geneesmiddelen Reclame (CGR) opgericht met als doel de financiële relaties van zorgaanbieders met farmaceutische bedrijven inzichtelijk te maken. De Stichting Transparantieregister Zorg beheert een centraal register waarin gegevens over bepaalde financiële relaties tussen zorgverleners en -instellingen en bedrijven door het publiek kunnen worden geraadpleegd. In 2014 zijn de financiële relaties tussen dierenartsen en de diergeneesmiddelen industrie aan het register toegevoegd. Sinds 2016 worden ook financiële relaties tussen zorgverleners en medische hulpmiddelen bedrijven in het register opgenomen. Transparantie is ook in andere sectoren en beroepsgroepen in de zorg een belangrijk onderwerp. Om die reden is de Stichting Transparantieregister Zorg onafhankelijk voor alle sectoren opgezet.

Financiële relaties tussen zorgverleners en -instellingen en Dr. Falk Pharma Benelux B.V. met betrekking tot het uitvoeren van (niet-)klinisch onderzoek kunt u hier inzien.

 

Voor meer informatie over het Transparantieregister Zorg en het raadplegen van het register wordt u doorverwezen naar www.transparantieregister.nl


 


Dr. Falk Pharma Benelux B.V. is:

- sponsor van de Crohn en Colitis Vereniging Nederland (CCUVN)

- sponsor van het BeterBoek (Amphia Ziekenhuis Breda)

- lid van de branchevereniging Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG)

 


Code of Conduct

 

Over de Code

De Nederlandse innovatieve geneesmiddelensector heeft per 1 januari 2020 een Code, die helder maakt vanuit welke principes de sector werkt en waar de sector voor staat.

Alle geneesmiddelenbedrijven die lid zijn van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), waaronder Dr. Falk Pharma Benelux B.V., hebben de Code ondertekend.

Bekijk de code op de website van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Code